Tuesday, February 3, 2009

naget saijo



naget ni ilham kak amy..

bahan dia main campak2 jer... so tak dpt nk bg resepi sebenar.. by the way..


bahan2nyer : ayam mince (dlm 300gm), sedikit tepung gandum, telor sebiji, lada sulah atau apa2 lada2 serbuk tu, garam, basil atau parsley sikit(dlm 1 st), bread crumbs (serbuk roti),


cara2nyer : gaul ayam atau daging mince dengan garam, lada sulah/lada hitam, basil/parsley. sapukan tepung kt tangan skit supaya tak melekat(atau guna sarung tangan). ambik sedikit daging td, buat bentuk bulat, lepastu golek2kan dlm tepung gandum, lepastu golekkan dlm telur, lepastu golekkan dlm serbuk roti... buat bentuk mengikut kesukaan... bentuk onigiri paling senang:) dah tu goreng...


sedia utk di makan dgn mee goreng.. nasi goreng.. ratah pun sodap






No comments:

Post a Comment